header-3.jpg
Nieuws

Even voor de duidelijkheid

03-12-2013 Diederik ter Haar

We hebben de afgelopen weken veel positieve reacties gekregen op onze entree op de (drukke) markt van huiswerkinstituten. Niet alleen van eigen vrienden en kennissen, maar ook van mensen binnen het onderwijs en professionals die actief zijn met jongeren. “Verfrissend” was een veelgebruikte term.
Er waren ook vragen, soms kritisch. Over het concept, onze doelgroep en over onze werkwijze. Hier een extra toelichting op wat Spring doet en wat Spring wil bereiken. Even voor de duidelijkheid: Spring is er voor alle leerlingen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het maken van hun huiswerk!

Is Spring er uitsluitend voor scholieren die naast hun school erg actief zijn?
Nee. We hebben ervoor gekozen om ons te richten op scholieren die – zoals wij het noemen – veel ballen hooghouden, omdat we in onze eigen omgeving zien en horen dat deze scholieren vaak extra (praktische en mentale) ondersteuning kunnen gebruiken. Maar wij motiveren ook graag die leerlingen die af en toe een schop onder hun … nodig hebben.

Mijn kind heeft geen behoefte aan coaching. Kan hij dan bij Spring terecht?
Uiteraard! Coaching is een extra dienst die wij (gratis) bieden en leggen wij niet op aan scholieren die hier geen behoefte aan hebben. Bij het intakegesprek bespreken we met de ouders (en evt. de leerling) of extra begeleiding in de vorm van coaching nodig is. Dit gaat dus een stap(je) verder dan coaching op studievraagstukken. Coaching kan ook in een later stadium ter sprake komen.

Richt Spring zich speciaal op de ambitieuze, begaafde leerlingen?
Nee, Spring is open voor scholieren van alle onderwijsniveaus, van VMBO tot en met VWO. We zijn geen elitaire club, uitsluitend voor kinderen die intelligente, sportieve of andere gaven hebben meegekregen. 'Ambitieus' wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd. Voor ons betekent het dat een kind doet, presteert, of eruit haalt wat bij zijn capaciteit past. Maar dat deze ook leert om  verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen ontwikkeling.

'Voor scholieren die meer willen'. Willen ze af en toe juist niet minder?
Zeker, en dat stimuleren wij ook. Wij willen zien dat de puberende jongere ook languit op bank tv kijkt, of aan het gamen is. Het is gezond dat de drukke schoolactiviteiten en sportieve, sociale activiteiten van een scholier in balans zijn, door momenten van ontspanning te pakken en de batterij weer even op te laden. 'Scholieren die meer willen' staat voor ons voor die jongeren die naast school méér doen. En dat ook graag willen doen!

Voor antwoorden op andere vragen staan Klaas-Jan en ik graag tot jullie beschikking!

 

Column in Schoolmania

21-08-2017 Diederik ter Haar

Pubermania heeft het boek Schoolmania geschreven. Een must-read voor ouders (en kinderen), die zich willen voorbereiden op deze nieuwe en spannende periode. Spring Huiswerk is gevraagd een column over huiswerk te schrijven; over de balans tussen loslaten en begeleiden. Lees het hier.

Lees blogitem

Blog wordt Nieuws!

08-06-2017 Diederik ter Haar

De onderwerpen hieronder zijn nog steeds actueel, de berichten zelf helaas wat minder. Vanaf komend schooljaar zullen op deze plek nieuwsberichten worden geplaatst die interessant en actueel zijn voor ouders van middelbare scholieren. Stay tuned....

Lees blogitem

Lezing Pubermania

07-10-2015 Diederik ter Haar

Op dinsdagavond 13 oktober organiseert Spring i.s.m. Pubermania een eerste lezing in de nieuwe vestiging in het clubhuis van hockeyclub Alliance. 

Lees blogitem

De beste eindexamen-sites en tips op een rij

10-05-2015 Diederik ter Haar

Morgen beginnen de eindexamens. De sites met tips, examen-nieuws en handige video’s vliegen de eindexamenkandidaten om de oren. Spring zet hier een aantal op een rijtje.

Lees blogitem

Pubers en hun smartphone: 7 tips voor ouders

24-04-2015 Diederik ter Haar

In veel gezinnen is het een terugkerend gevecht: kinderen die druk in de weer zijn met hun smartphone en de ouders die daar iets van vinden. Hoe pak je dat nu aan? Hoe kun je toch contact met elkaar blijven maken? Lees hier onze tips voor ouders.

Lees blogitem

Bewegende scholieren? Dat helpt! Deel 2: Beweegtips voor het brein

26-11-2014 Marco Neuvel

Lichaamsbeweging houdt ons brein in shape. Alleen bewegen kinderen steeds minder tegenwoordig; t.o.v. zo'n 30 jaar geleden is de mentale en fysieke fitheid van kinderen een stuk minder geworden. Lees hier een aantal beweegtips van Marco Neuvel, mede-eigenaar van de 'Beweegacademie' Scopo Atletico.

Lees blogitem

Bewegende scholieren? Dat helpt!

07-11-2014 Diederik ter Haar

Een bewegende scholier presteert beter. Niet alleen op school, maar ook mentaal. Beweging is bijv. goed tegen de stress en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Niet zo gek dus dat scholen bewegingsonderwijs stimuleren. In een gezamenlijk blog-initiatief van Spring Huiswerk en de Haarlemse ‘beweegacademie’ Scopo Atletico deze keer aandacht voor het belang van bewegen. 

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 3: rust in huis

15-10-2014 Diederik ter Haar

Niets uitdagender dan een huis met lamlendige en lastige pubers, bij wie de hormonen door lijf en kamers gieren, tot rust brengen. Thuis is DE plek waar kids tot rust moeten komen.
Van humeurig en ruziënd tot rust en gezelligheid… Hoe zorg je hiervoor? 

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 2: een goed voorbeeld

23-09-2014 Diederik ter Haar

Ouders weten meestal wel wat het beste is voor hun kind. En ze hebben meestal ook gelijk. Door het goede voorbeeld te geven (en je kind te helpen en te stimuleren) kun je als ouder samen met je kind de regie nemen in het bestrijden van stress. Doe bijv. eens samen een oefening; zo gek en zweverig hoeft het niet te zijn.

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 1: een goed gesprek

09-09-2014 Diederik ter Haar

De Nederlandse scholier ervaart veel stress, blijkt uit nieuw onderzoek. Nieuwswaarde van 0,0 natuurlijk; jongeren lijden al jaren aan een overkill aan prikkels, prestatiedruk en piekeren. Belangrijker is om te weten wat scholieren en ouders tegen de stress kunnen doen. Spring helpt zijn scholieren met (gratis) coaching en geeft hier een aantal tips aan ouders. 

Lees blogitem