header-3.jpg
Nieuws

Lezing Pubermania

07-10-2015 Diederik ter Haar

Op dinsdagavond 13 oktober organiseert Spring een eerste lezing in de nieuwe vestiging in het clubhuis van hockeyclub Alliance. Spring zal hier regelmatig workshops en lezingen aanbieden aan zowel leerlingen als volwassenen. In september hebben de Spring-leerlingen aan Leren Leren- en motivatieworkshops deelgenomen. Op 13 oktober zijn ouders van pubers aan de beurt voor een lezing door Pubermania. Op deze avond nemen Ingrid van Essen en Kiki Mol-van der Lee de aanwezigen op inspirerende én interactieve wijze mee in de belevingswereld van pubers.

Hoe komt het dat mijn kind niet meer naar me luistert? Hoe maak ik nog contact? Welke grenzen kan ik mijn puber opleggen? Vragen die deze avond beantwoord gaan worden. Ingrid en Kiki laten zien hoe je meer plezier kunt beleven tijdens de puberteit van je kinderen, in plaats van er pas achteraf om te kunnen lachen. De motivatie van jongeren is een thema dat deze avond extra aandacht zal krijgen. Hoe zorg je ervoor dat jouw kind gemotiveerd raakt om zijn talent te benutten? Hoe kan ik hem/haar zich voor school en huiswerk laten motiveren? Op 13 oktober krijg je tips hoe je de intrinsieke motivatie van jouw puber kunt verhogen. 

Ingrid van Essen en Kiki Mol-van der Lee (schrijfsters van het handboek Pubermania) zijn docent voortgezet onderwijs, hebben jarenlange ervaring in het werken met jongeren en zijn zelf ook moeder van kinderen in de puberteit. Verwacht een avond vol nieuwe inzichten, humor en waardevolle tips hoe jij om kunt gaan met de grillen, perikelen en hilariteiten van je puber. 

De lezing vindt plaats in de bovenruimte van het clubhuis van hockeyclub Alliance (Sportparklaan 8 in Heemstede). Inloop is vanaf 19.45 uur en de lezing start om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via info@springhuiswerk.nl. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te praten en het boek Pubermania te kopen.

Column in Schoolmania

21-08-2017 Diederik ter Haar

Pubermania heeft het boek Schoolmania geschreven. Een must-read voor ouders (en kinderen), die zich willen voorbereiden op deze nieuwe en spannende periode. Spring Huiswerk is gevraagd een column over huiswerk te schrijven; over de balans tussen loslaten en begeleiden. Lees het hier.

Lees blogitem

Blog wordt Nieuws!

08-06-2017 Diederik ter Haar

De onderwerpen hieronder zijn nog steeds actueel, de berichten zelf helaas wat minder. Vanaf komend schooljaar zullen op deze plek nieuwsberichten worden geplaatst die interessant en actueel zijn voor ouders van middelbare scholieren. Stay tuned....

Lees blogitem

De beste eindexamen-sites en tips op een rij

10-05-2015 Diederik ter Haar

Morgen beginnen de eindexamens. De sites met tips, examen-nieuws en handige video’s vliegen de eindexamenkandidaten om de oren. Spring zet hier een aantal op een rijtje.

Lees blogitem

Pubers en hun smartphone: 7 tips voor ouders

24-04-2015 Diederik ter Haar

In veel gezinnen is het een terugkerend gevecht: kinderen die druk in de weer zijn met hun smartphone en de ouders die daar iets van vinden. Hoe pak je dat nu aan? Hoe kun je toch contact met elkaar blijven maken? Lees hier onze tips voor ouders.

Lees blogitem

Bewegende scholieren? Dat helpt! Deel 2: Beweegtips voor het brein

26-11-2014 Marco Neuvel

Lichaamsbeweging houdt ons brein in shape. Alleen bewegen kinderen steeds minder tegenwoordig; t.o.v. zo'n 30 jaar geleden is de mentale en fysieke fitheid van kinderen een stuk minder geworden. Lees hier een aantal beweegtips van Marco Neuvel, mede-eigenaar van de 'Beweegacademie' Scopo Atletico.

Lees blogitem

Bewegende scholieren? Dat helpt!

07-11-2014 Diederik ter Haar

Een bewegende scholier presteert beter. Niet alleen op school, maar ook mentaal. Beweging is bijv. goed tegen de stress en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Niet zo gek dus dat scholen bewegingsonderwijs stimuleren. In een gezamenlijk blog-initiatief van Spring Huiswerk en de Haarlemse ‘beweegacademie’ Scopo Atletico deze keer aandacht voor het belang van bewegen. 

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 3: rust in huis

15-10-2014 Diederik ter Haar

Niets uitdagender dan een huis met lamlendige en lastige pubers, bij wie de hormonen door lijf en kamers gieren, tot rust brengen. Thuis is DE plek waar kids tot rust moeten komen.
Van humeurig en ruziënd tot rust en gezelligheid… Hoe zorg je hiervoor? 

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 2: een goed voorbeeld

23-09-2014 Diederik ter Haar

Ouders weten meestal wel wat het beste is voor hun kind. En ze hebben meestal ook gelijk. Door het goede voorbeeld te geven (en je kind te helpen en te stimuleren) kun je als ouder samen met je kind de regie nemen in het bestrijden van stress. Doe bijv. eens samen een oefening; zo gek en zweverig hoeft het niet te zijn.

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 1: een goed gesprek

09-09-2014 Diederik ter Haar

De Nederlandse scholier ervaart veel stress, blijkt uit nieuw onderzoek. Nieuwswaarde van 0,0 natuurlijk; jongeren lijden al jaren aan een overkill aan prikkels, prestatiedruk en piekeren. Belangrijker is om te weten wat scholieren en ouders tegen de stress kunnen doen. Spring helpt zijn scholieren met (gratis) coaching en geeft hier een aantal tips aan ouders. 

Lees blogitem

Update! Spring, nu nog beter!

21-08-2014 Diederik ter Haar

De klanten en vriendenkring van Spring hebben het al gemerkt: het Spring-team is vernieuwd. Of noem het een update. Bij een update neem je het goede mee van het oude en voeg je die ingrediënten toe die het totale proces nog beter maken. Dat hebben wij nu gedaan!

Lees blogitem