header-3.jpg
Nieuws

“Onze zoon voelt zich er zeer goed bij!”

06-03-2014 Diederik ter Haar

De eerste referenties zijn binnen. Enkele citaten:
"Na maanden door Spring begeleid en gecoached te zijn zit mijn zoon nu beter in zijn vel en neemt hij zijn huiswerk veel serieuzer. Zijn resultaten zijn ook stukken beter”,
De ondersteuning hier is veel beter dan bij mijn vorige huiswerkbegeleding.”, en
Niet alleen het maken van huiswerk en het gehele proces daaromheen krijgt de aandacht, ook de fysieke gesteldheid. Onze zoon voelt zich er zeer goed bij!

Ahum… WOW!

Bij mooie cijfers geven we onze leerlingen graag een compliment. Zeker ook bij goede inzet! Onszelf een compliment geven is vaak lastiger. Toch gaan we dat hier doen.

Na ruim vier maanden kunnen we de positieve resultaten goed zien; van de inzet voor onze onderneming, van de voortgang van onze leerlingen en daarmee ook van onze succesvolle begeleiding:
- We hebben inmiddels leerlingen van vijf verschillende middelbare scholen;
- Spring krijgt regelmatig nieuwe aanmeldingen;
- De interesse bij veel ouders van groep 8-leerlingen voor aanmelding voor volgend schooljaar is groot;
- Bijna alle leerlingen laten betere cijfers zien;
- Leerlingen zeggen met meer zelfvertrouwen hun toetsen voor te bereiden (en te maken);
- De leerlingen die eerst met tegenzin bij ons kwamen, moeten we nu vaak vriendelijk vragen toch echt naar huis te gaan (omdat het huiswerk toch echt al een tijd af is).

Maar toegegeven, er zijn ook enkele leerlingen die het nog lastig hebben. We zijn tenslotte geen wonderdokters. Ieder individueel traject vraagt om een aangepaste begeleiding en hierin zijn we scherp op de leerproblemen van deze leerlingen.

De resultaten geven aan dat we het goed doen. Maar goed is nog niet goed genoeg. We willen beter, en meer, en blijven ons daar iedere dag volop voor inzetten. De feedback van ouders en leerlingen blijft daarbij van harte welkom.

Lees hier de eerste referenties op onze site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Column in Schoolmania

21-08-2017 Diederik ter Haar

Pubermania heeft het boek Schoolmania geschreven. Een must-read voor ouders (en kinderen), die zich willen voorbereiden op deze nieuwe en spannende periode. Spring Huiswerk is gevraagd een column over huiswerk te schrijven; over de balans tussen loslaten en begeleiden. Lees het hier.

Lees blogitem

Blog wordt Nieuws!

08-06-2017 Diederik ter Haar

De onderwerpen hieronder zijn nog steeds actueel, de berichten zelf helaas wat minder. Vanaf komend schooljaar zullen op deze plek nieuwsberichten worden geplaatst die interessant en actueel zijn voor ouders van middelbare scholieren. Stay tuned....

Lees blogitem

Lezing Pubermania

07-10-2015 Diederik ter Haar

Op dinsdagavond 13 oktober organiseert Spring i.s.m. Pubermania een eerste lezing in de nieuwe vestiging in het clubhuis van hockeyclub Alliance. 

Lees blogitem

De beste eindexamen-sites en tips op een rij

10-05-2015 Diederik ter Haar

Morgen beginnen de eindexamens. De sites met tips, examen-nieuws en handige video’s vliegen de eindexamenkandidaten om de oren. Spring zet hier een aantal op een rijtje.

Lees blogitem

Pubers en hun smartphone: 7 tips voor ouders

24-04-2015 Diederik ter Haar

In veel gezinnen is het een terugkerend gevecht: kinderen die druk in de weer zijn met hun smartphone en de ouders die daar iets van vinden. Hoe pak je dat nu aan? Hoe kun je toch contact met elkaar blijven maken? Lees hier onze tips voor ouders.

Lees blogitem

Bewegende scholieren? Dat helpt! Deel 2: Beweegtips voor het brein

26-11-2014 Marco Neuvel

Lichaamsbeweging houdt ons brein in shape. Alleen bewegen kinderen steeds minder tegenwoordig; t.o.v. zo'n 30 jaar geleden is de mentale en fysieke fitheid van kinderen een stuk minder geworden. Lees hier een aantal beweegtips van Marco Neuvel, mede-eigenaar van de 'Beweegacademie' Scopo Atletico.

Lees blogitem

Bewegende scholieren? Dat helpt!

07-11-2014 Diederik ter Haar

Een bewegende scholier presteert beter. Niet alleen op school, maar ook mentaal. Beweging is bijv. goed tegen de stress en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Niet zo gek dus dat scholen bewegingsonderwijs stimuleren. In een gezamenlijk blog-initiatief van Spring Huiswerk en de Haarlemse ‘beweegacademie’ Scopo Atletico deze keer aandacht voor het belang van bewegen. 

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 3: rust in huis

15-10-2014 Diederik ter Haar

Niets uitdagender dan een huis met lamlendige en lastige pubers, bij wie de hormonen door lijf en kamers gieren, tot rust brengen. Thuis is DE plek waar kids tot rust moeten komen.
Van humeurig en ruziënd tot rust en gezelligheid… Hoe zorg je hiervoor? 

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 2: een goed voorbeeld

23-09-2014 Diederik ter Haar

Ouders weten meestal wel wat het beste is voor hun kind. En ze hebben meestal ook gelijk. Door het goede voorbeeld te geven (en je kind te helpen en te stimuleren) kun je als ouder samen met je kind de regie nemen in het bestrijden van stress. Doe bijv. eens samen een oefening; zo gek en zweverig hoeft het niet te zijn.

Lees blogitem

Scholieren met stress. Wat doe je eraan als ouder? Tip 1: een goed gesprek

09-09-2014 Diederik ter Haar

De Nederlandse scholier ervaart veel stress, blijkt uit nieuw onderzoek. Nieuwswaarde van 0,0 natuurlijk; jongeren lijden al jaren aan een overkill aan prikkels, prestatiedruk en piekeren. Belangrijker is om te weten wat scholieren en ouders tegen de stress kunnen doen. Spring helpt zijn scholieren met (gratis) coaching en geeft hier een aantal tips aan ouders. 

Lees blogitem