header-4.jpg
Ons team

Wie is Spring?

Spring Huiswerk en Coaching is in 2013 opgezet door Diederik ter Haar. Diederik is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Spring en neemt de huiswerkbegeleiding en coaching voor zijn rekening. Hierin wordt hij bijgestaan door de vestigingsmanager op Alliance Edward Koster en de begeleiders Renske Eijsvogel, Kim van Rooijen, Dominique Flohil, Wout Postmus, Simon van Oppen, Merlijn Schaap, Jenny Smit en Michiel van Oppen, allen zeer toegewijde krachten met jarenlange ervaring in huiswerkbegeleiding en bijles. Daarnaast staat nog een team van bijlesdocenten klaar voor ondersteuning.

Spring is gevestigd aan de Crayenestersingel in Haarlem-Zuid en is centraal gelegen ten opzichte van meerdere scholen en sportverenigingen in de omgeving. In augustus 2015 is een tweede vestiging geopend, in het clubhuis van hockeyclub MHC Alliance, en op 1 november een derde in het clubhuis van de Koninklijke HFC.


Diederik ter Haar

Diederik is oud-leerling van het Kennemer Lyceum. Na zijn studie Politicologie is hij op meerdere gebieden actief geweest. Van de financiële sector in Londen tot redacteur van een tijdschrift en van communicatiespecialist tot rijksambtenaar te Den Haag. In 2003 heeft Diederik een coachopleiding gevolgd bij het MMS Instituut en begin 2014 heeft hij zijn tweejarige opleiding tot Master NLP-coach afgerond.

Diederik: “In het begeleiden van jonge mensen ligt mijn passie, mijn kracht en ook mijn competentie. Als gediplomeerd coach heb ik besloten om me in te zetten voor die groep waar ik een sterke verbinding mee voel: jongeren op weg naar volwassenheid. Om hen te helpen de eigen kracht en talenten te herkennen en die verder te ontwikkelen.”

Diederik op LinkedIn

 

Edward Koster

Edward heeft zijn middelbare schooltijd doorgebracht op het Fioretti College in Lisse en het Maerlant Lyceum in Den Haag, waar hij zijn VWO-diploma heeft gehaald. Na een studie Communicatiewetenschap aan de UvA is hij, na jaren in het bedrijfsleven, zich binnen Online Marketing meer met coaching gaan bezighouden. Vooral deze ervaringen (en zijn ervaring in het geven van bijles Economie) hebben zijn passie voor het begeleiden van (jong)volwassenen aangewakkerd. 

Edward: “De laatste jaren in het bedrijfsleven hebben me doen inzien waar mijn kracht echt ligt. Sindsdien begeleid ik als ZZP-er mensen en organisaties binnen het vakgebied Online Marketing. De combinatie met het structuur en begeleiding bieden aan scholieren, en het ondersteunen van Spring als organisatie, geeft me veel energie.”


Renske Eijsvogel

Na het Coornhert heeft Renske Psychologie gestudeerd aan de UvA. Begin 2014 is ze afgestudeerd als basispsycholoog (met specialisatie kind en jeugd), waarbij ze zich specifiek heeft gericht op de schoolpsychologie. Tijdens haar studie heeft Renske ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren. Zo heeft ze een jaar stage gelopen op een school voor speciaal basisonderwijs, waarvoor ze een individuele leerling een jaar lang intensief heeft begeleid en ze begeleidt al een aantal jaar leerlingen met hun huiswerk. Ook begeleidt ze leerlingen met leer- of gedragsstoornissen die meer aandacht en specifieke begeleiding bij het huiswerk nodig hebben.

Renske: “Ik doe dit met erg veel plezier. Humor, ontspanning en het opbouwen van een band met de leerlingen vind ik naast de begeleiding ook erg belangrijk”.


Kim van Rooijen

Na het behalen van haar Atheneum diploma op het Coornhert is Kim Franse Taal en Letterkunde gaan studeren aan de VU in Amsterdam. De liefde voor het Frans is gevoed door haar moeder die lerares Frans (en later ook Engels) was op het ECL. Inmiddels heeft Kim meer dan dertig jaar ervaring in individuele huiswerkbegeleiding en het geven van bijles. De afgelopen vijf jaar heeft ze dit gedaan op het Pedagogisch Huiswerkinstituut in Aerdenhout.

Kim: “Het lesgeven is me met de paplepel ingegoten. Al tijdens mijn studie heb ik met veel plezier bijles gegeven aan middelbare scholieren. Ik wist dat hier mijn passie ligt. Mijn kracht ligt in mijn oprechte betrokkenheid bij iedere leerling en het vermogen om leerstof duidelijk uit te leggen.”Dominique Flohil

Na het Kennemer Lyceum heeft Dominique communicatiewetenschap gestuurd aan de UvA. Daarna is ze gaan werken bij Universal Pictures Int. in de filmdistributie, op de afdeling marketing en publiciteit. Haar moeder begon 15 jaar geleden een huiswerkinstituut in Aerdenhout en daar heeft Dominique sinds 2008 gewerkt. Sinds februari dit jaar werkt ze bij Spring.

Dominique: 'Ik heb vroeger altijd heel veel op kinderen gepast, zelfs nog tijdens mijn studie. Ik merkte dat ik me graag verdiepte in de belevingswereld van jongeren op de middelbare school. Naast het begeleiden van scholieren bij hun huiswerk vind ik persoonlijk contact met hen dan ook heel leuk en belangrijk. Het geeft voldoening om iemand vooruit te helpen, ook als ze een keer een minder goede dag hebben'.Michiel van Oppen

Michiel heeft zijn VWO diploma gehaald op het Sancta Maria, waarna hij in 2014 Economie & Bedrijfskunde is gaan studeren op de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn Propedeuse in het eerste jaar is Michiel zich gaan richten op de richting Economie. Al sinds de middelbare school geeft hij bijlessen in wiskunde en begeleidt hij leerlingen in het maken van hun huiswerk.

Michiel: "Bijlessen geven en het ondersteunen van leerlingen in het maken van hun huiswerk doe ik al jaren met veel plezier. Naast het begeleiden, vind ik het ook erg belangrijk om een vertrouwde sfeer te creëeren en de leerlingen op hun gemak te stellen.